De behandeling #2
De diagnose begint al meteen zodra je binnenkomt en nog niets hebt gezegd: er wordt gelet op diverse uiterlijke aspecten van je lichaam zoals bijvoorbeeld je huid; maar ook wordt er gekeken naar hoe je praat, gebaart enzovoorts.

Bij het bespreken van je klacht wordt er onderscheid gemaakt tussen een 'directe' of 'indirecte' klacht.

Bij een directe klacht heb je bijvoorbeeld een duidelijke pijnklacht. In dat geval zal je gevraagd worden waar die pijn zit; vervolgens ga ik op zoek naar gevoelige acupunctuurpunten op totaal andere plaatsen op je lichaam, plaats daar een naald en dat blijf ik doen tot de pijn verdwenen of ten minste acceptabel verminderd is. Deze behandelwijze pakt ook de onderliggende oorzaak van de klacht aan en is in die zin dus geen alternatieve vorm van 'alleen maar' pijnbestrijding.
Onder een indirecte klacht valt alles wat geen 'directe' klacht is.
In dit geval ga ik je een aantal vragen stellen; daarbij zullen er ook vragen gesteld worden die buiten je klacht lijken te vallen, omdat bij acupunctuur jouw klacht gezien wordt als verstoring van een groter geheel en het daardoor belangrijk is om een beeld te krijgen van dat grotere geheel.
Ook zal ik je pols voelen en je tong willen zien. Dat zijn twee aanvullende manieren aan de hand waarvan, in combinatie met de gestelde vragen, vastgesteld kan worden wat er precies verkeerd gaat.

Je kunt een afspraak maken door contact met mij op te nemen; mijn gegevens vind je op DEZE PAGINA. Afspraken zijn ook mogelijk in de avonduren (maandag, dinsdag of woensdag). Over acupunctuur kun je HIER lezen.
Indien je informatie zoekt over de kosten van een behandeling kun je HIER KLIKKEN.
NB Voor een optimale diagnose is het van belang dat je je tong niet schraapt en dat je ten minste een uur voor de afspraak geen koffie drinkt, drop eet of rookt.
Na dit alles worden de naalden gezet, en word je een half uur tot drie kwartier met rust gelaten om de naalden in te laten werken.
Wist je dat er bij acupunctuur (in veel gevallen) betere en snellere resultaten worden geboekt indien we eerst een uurtje qigong doen? Qigong 'opent de meridianen en beweegt de qi'.