Tai Chi
Tai Chi is een 'interne bewegingskunst'. De energetische aspecten ervan zijn goed voor de gezondheid en maken je gevoelig voor de bewegingen van qi vanuit je omgeving.

Tai Chi is ontwikkeld in de loop van de zeventiende eeuw in een tijd dat China werd overrompeld door een buitenlandse macht, de Manchu (ook wel 'Qing' genoemd). De uitvinder van Tai Chi was een militair uit het verslagen leger, en Tai Chi was bedoeld als een verbeterde soort gevechtstraining op basis van (voor die training) revolutionaire principes uit het Daoïsme.

De naam 'Tai Chi' is in feite de naam van de yin- & yangtekening die we allemaal kennen. Tai Chi Chuan ('Chuan' kun je het beste vertalen met 'ongewapend vechten') betekent dan ook zoveel als 'ongewapend vechten volgens de principes van yin en yang'.
Door de komst van vuurwapens werd het steeds minder belangrijk om te kunnen vechten en is de beoefening van Tai Chi meer een bewegingskunst geworden die 'goed voor de gezondheid' was.
Deze overgang is vooral te danken aan de beroemde Tai Chi-meester Yang Chengfu (1883-1936).
Overigens is het ook voor de gezondheidsbeoefening nog steeds heel belangrijk om te weten wat je met die bewegingen doet.

Dat heeft te maken met de richting van het doorstromen van energie. Je hoeft niet te richten op het leren van vechten, maar een beetje 'samenspel' leren heeft zeker meerwaarde.

In de School van de Kraanvogel kun je Tai Chi beoefenen zoals jij dat wilt: omdat wij op individuele basis les geven kun je bij ons terecht voor zowel de gezondheids- als de verdedigingskant.

Je kunt HIER meer lezen over onze lessen, en via DEZE pagina kun je contact met mij opnemen.
Meer weten over 'onze' Tai Chi?
Klik HIER!