Een 'dichterlijk' filmpje van de eerste vier oefeningen van de Wudang Qigong; je kunt de qigong bijna 'voelen'.
Een filmpje over de baduanjin (ook wel 'Acht Juweeltjes' genoemd).
Nicko Christiansen (klik HIER) is de zanger, saxofonist en nog veel meer van de Livin' Blues Xperience. De opname komt uit de documentaire 'Mijn leven op Aarde', over Nicko's leven, waarin het ook over zijn passie voor Tai Chi gaat (klik HIER).
Na de 'dichterlijke' versie van de eerste vier oefeningen van de Wudang Qigong nu dezelfde versie maar dan zo dat de oefeningen duidelijk zichtbaar zijn.
Een filmpje dat nog stamt uit de tijd van slechte camera's op je mobiele telefoon maar dat een overzicht geeft van de School van de Kraanvogel in haar beginjaren.
Roel heeft een paar keer een qigong-cursus mogen geven bij Garuda Gym (klik HIER) van Marc Hobers in Emmen. Dit is het promotiefilmpje voor die cursus dat Marc indertijd gemaakt heeft.


Een filmpje van onze 'Tai Chi-basis'-oefening waarin wordt opgebouwd, vanuit 'staan', naar gestructureerd bewegen naar peng, lü, ji en an.


De yi lu van de Chen-stijl Tai Chi wordt onderwezen aan gevorderden als hulpmiddel bij hun persoonlijke onderzoek in de 108-vorm Yang-stijl Tai Chi.
De oude familiestijl Tit Khun is (niet historisch maar qua principes) nauw verwant aan Tai Chi. Hier een ietwat rommelige versie van 'lo seng', de eerste vorm van Tit Khun.

In 2007 was Roel uitgenodigd om een gastles te komen geven op het Orion-college in Breda. Tot Roel's grote verbazing ging de meeste interesse uit naar qigong. Geweldig!

Een interessante, leuke en 'mooi om te ziene' oefening uit Vijf Stappen-Tai Chi (klik HIER) is de oefening die bekend staat als 'eerste contact-oefening'.

De School van de Kraanvogel is vele jaren gevestigd geweest in Den Haag. Het voordeel van het wonen in Den Haag is dat je de plekjes weet waar je rustig op het strand kunt oefenen. Heerlijk.


De vorm is méér is dan 'een dansje': er zitten thema's in, lessen over contact houden, en nog veel meer. Zie ook Roel's boek "108-vorm Yang-stijl Tai Chi - de namen van de vorm" (klik HIER).
Tai Chi-vechten leer je uiteraard met de bewegingen van Tai Chi. Wij oefenen dat met behulp van het vijf elementen-spel.

In de School van de Kraanvogel worden diverse stijlen beoefend en die moeten tot één geheel worden gesmeed. Cirkelboksen is onze stijlneutrale methode om dat voor elkaar te krijgen.

Vóór je kunt onderzoeken wat er allemaal aan informatie in de vorm zit verstopt moet je eerst die vorm leren. Hier gaat Roel met Naomi en Carsten door het eerste deel van de 108-vorm Yang-stijl Tai Chi.

Een belangrijk concept in Vijf Stappen-Tai Chi is 'vermijd de volte, vul de leegte'. Nou zijn concepten natuurlijk leuk en aardig maar ze moeten wel geoefend worden, en daar is deze oefenmethode voor bedoeld.

Hoewel qigong en dergelijke belangrijke oefenonderdelen vormen binnen het grotere geheel is dat vooral bedoeld ter ondersteuning van ons partnerspel.