Na vijftien jaar onder de meester 'meneer' Tan Eng Ho geoefend te hebben begon Roel Jansen in 1987 met kleinschalig lesgeven. Dat was aanvankelijk in de oude, qua principes aan Tai Chi verwante familiestijl 'Tit Khun' van meneer Tan Eng Ho uit Eindhoven. In 1996 veranderde de school van Roel in de 'Wu De Tuan' ('gezelschap van martiale deugd') omdat de Tai Chi van sifu Fei Yuliang erbij kwam, waar Roel inmiddels sinds 1990 bij in de leer was. Echter, het één had zo'n grote invloed op het ander dat zaken door elkaar gingen lopen en tot één geheel zouden samensmelten. Zo werd, in 1999, de School van de Kraanvogel geboren waarin Vijf Stappen-Tai Chi (klik HIER) centraal staat.
De School van de Kraanvogel is ontstaan uit de vraag "waarom doe ik dit?": waar zijn al die gecompliceerde Tai Chi-bewegingen voor? Wat doe ik ermee? Waarom zijn ze zus en niet zo? Immers, "Tai Chi is van oorsprong een krijgskunst" is de standaard bewering over Tai Chi, maar waar kun je -behalve een beetje pushing hands- nog leren wat je met al die bewegingen doet?
School van de Kraanvogel
"energetics in movement and mind"
Over Roel Jansen & de School van de Kraanvogel
Over de School van de Kraanvogel
Over Roel Jansen
Roel heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan in de oude, Chinese literatuur maar ook door meesters te bevragen. Het resultaat kom je tegen in zijn lessen en in zijn publicaties.
Klik HIER voor het verhaal achter de naam van de School van de Kraanvogel.
Copyright © 2021 by Roel Jansen/de School van de Kraanvogel
All Rights reserved
E-Mail: roel@kraanvogel.nl

Tai Chi-school in Warfhuizen (Gr.)